Förberedelse

Hej! Vad kul att du vill ta den här kursen och framförallt att du är på väg att utveckla ditt företag eller din organisation ännu mer! Innan du börjar på kursen vill jag dock att du tänker igenom 5 saker så att du känner dig ordentligt förberedd!

  1. Är timingen bra för dig att ta den här kursen eller utföra det här programmet? Är ni mitt inne i ett krävande projekt som slukar all din tid och kreativitet så kanske det är bättre att vänta en månad eller så. Samtidigt är det aldrig en bra tidpunkt att jobba strategiskt eftersom det tar tid från det operativa. En hemsk paradox eftersom det är när det är som mest körigt man behöver en bra strategi, eller hur?
  2. Ha boken Bortom Lean tillgänglig. Vi kommer hämta material ur den och ha den som referens i många fall.
  3. Planera dina studier eller när du ska utföra uppdragen. När på dygnet är du som mest mottaglig och känner dig kreativ? När får du tid att fokusera, och i vilket sammanhang? Morgon, kväll? På jobbet, hemma eller på något stimmigt fik? Planera in tider och platser redan nu, du kommer behöva lägga en hel del tid på detta!
  4. Identifiera vilka personer runtom dig som ska involveras. Just den här kursen eller programmet kräver bra engagemang av din ledningsgrupp och medarbetare. Boka tider med dem redan nu, eftersom många nyckelpersoner brukar vara ganska upptagna!
  5. Har ni ett bra forum för så kallat socialt lärande? Det vill säga att ni kan bolla idéer, fånga dem när de dyker upp och öppna upp för en kreativ dialog? Det finns olika hjälpmedel på nätet, tex Slack som kan hjälpa er med det! Eller så jobbar ni med en pulstavla om ni är vana vid det, det är du som avgör hela tiden!

Så, där har du ditt första uppdrag i kursen! Vi ses snart!

Komplettera och fortsätt  
Discussion

0 kommentarer